3 Ιαν 2015

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση μαθητών στην Ενορία μας

Στις 23 Δεκεμβρίου, τελευταία ημέρα πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές των σχολείων, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αγίου Νικολάου εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναού, όπου πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. Η γιορτή περιελάμβανε κρητικά παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων, που τραγούδησαν μαζί όλα τα παιδιά. Παράλληλα, γινόταν προβολή πληροφοριακού και οπτικού υλικού με θέμα τα κρητικά παραδοσιακά έθιμα των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Θεοφανείων. 

Η διευθύντρια του 3ου Γυμνασίου Αγ Νικολάου κ. Όλγα Πυθαρούλη
με τους μαθητές που επιμελήθηκαν την εκδήλωση


Τη γιορτή επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Μασσάρου Βαλεντίνα, Υγειονομάκη Ελευθερία και Χαρούλη Μαρία. Λύρα έπαιξε ο Γιάννης Κλώντζας, μαντολίνο ο Ραφαήλ Φιορέντζης και λαούτα ο Γιώργος Μαυροειδής και ο Νίκος Μανιαδάκης.



Ήταν μια απλή και σεμνή γιορτή, μέσα στο κλίμα των ημερών, αλλά και του ιερού χώρου που την φιλοξένησε. Είναι επιθυμία όλων να ακολουθήσουν στο μέλλον και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις σε συνεργασία του σχολείου με την ενορία μας.
Ευχαριστούμε επίσης τον συνεργάτη μας κ. Ιωάννη Γεροντή για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε από το αρχείο του.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα