30 Δεκ 2011

Τοποθέτηση μαρμάρων στον Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου


Σχετικά με τις εργασίες στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου, ενημερώνουμε το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας, ότι  τοποθετήθηκαν οι πόρτες, τα έγχρωμα τζάμια στα παράθυρα και μας δώρισαν τα έπιπλα και τον απαιτούμενο εξοπλισμό στο Γραφείο. Εκείνο που απομένει ακόμα να γίνει, από τις βασικές εργασίες στο Ναό, είναι τα μάρμαρα του δαπέδου.

Με φόβο Θεού και με το χέρι στην καρδιά κατανοούμε τη σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα στην πατρίδα μας και στον τόπο μας. Είναι όμως απόλυτη ανάγκη, να μη σταματήσουν αυτή την ώρα οι εργασίες στο Ναό και να τοποθετηθούν τα μάρμαρα. Εάν αρχίσουμε τώρα, πιστεύουμε ότι με τη βοήθεια του Θεού, θα τελέσουμε τα θυρανοίξια τα επόμενα Χριστούγεννα. Αυτό θα σημαίνει, ότι ο Ναός θα δοθεί στην δημόσια λατρεία και θα λειτουργήσει ως σύνολο με το ισόγειο, στις ποιμαντικές διαστάσεις που τον προορίζουμε.

Μπορεί να φαίνεται παράτολμη και ουτοπική η ενέργειά μας, εμείς όμως έχουμε εμπιστοσύνη στην ευλογία της Παναγίας και του Αγίου Αντωνίου και στην αγάπη των ανθρώπων. Όπου χτίστηκαν Ναοί, έγιναν με μεγάλες δυσκολίες, μεγάλες θυσίες και πολλή πίστη. Καμιά εποχή δεν υπήρξε οικονομικά ιδανική για να χτιστεί μια Εκκλησία. Δεν ξεχνούμε όμως, ότι οι Εκκλησίες χτίζονται από τους απλούς ανθρώπους, τους μή προνομιούχους και τους μή πλούσιους και πάντοτε από το υστέρημά τους, το περίσσευμα της καρδιάς τους και την ευλάβειά τους.
Σκεφτήκαμε ένα τρόπο πιο προσιτό στην κοινωνία μας και πιο προσαρμοσμένο στις δυσκολίες των καιρών, με τον οποίο δίνουμε τη δυνατότητα και στους πιο αδύνατους οικονομικά ανθρώπους, να μας βοηθήσουν. 

Καθορίσαμε την αξία κάθε μαρμάρινης πλάκας στο ποσό των 25. Δεν μπορεί κανείς να προσφέρει πολλά πράγματα, μια πλάκα όμως είναι αρκετή, για να συμβάλλει στην τελική αποπεράτωση του Ναού. Μάλιστα για λόγους συμβολικούς, θεωρήσαμε ως ευλογία και μνημόσυνο αιώνιο, να γραφεί το όνομά του δωρητή κάτω από κάθε μαρμάρινη πλάκα που θα προσφέρει. Έτσι θα μνημονεύονται οι άνθρωποι αυτοί, εσσαεί, ως κτήτορες του Ιερού Ναού.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε, ενώπιον του Θεού, όλους τους δωρητές, ότι η αποπεράτωση του Ναού φέρνει δάκρυα στα μάτια μας και δέος στην καρδιά μας και το αποδίδουμε αποκλειστικά στην ευλογία του Θεού και στην αγάπη των ανθρώπων.

Ευελπιστούμε και τώρα στην προστασία του Αγίου Αντωνίου και στην εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Μετά τα Θυρανοίξια του Ναού, θα τελέσουμε ως ευχαριστία στο Θεό και σε όλους τους δωρητές ολονύκτια Αγρυπνία, υπέρ υγείας των οικογενειών τους και αναπαύσεως των ψυχών των αγαπημένων τους προσώπων.

Με πολλές & θερμές ευχές για το νέο έτος,
οι Εφημέριοι του Ιερού Ναού,
το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο,
η Ερανική Επιτροπή.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα