27 Σεπ 2011

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ὥρα 12 μ. τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας καί Χερρονήσου κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ, του Διευθυντού της Σχολής κ. Αντωνίου Πλαΐτη και των καθηγητών, Πρωτοπρ. Γεωργίου Τζάβλα, Πρωτοπρ. Βασιλείου Περουλάκη και Πρεσβ. Νεκταρίου Κιοστεράκη.

Η τέλεση του Αγιασμού για την έναρξη των μαθημάτων, παρουσία
του Σεβ. Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ

Κληρικοί & λαϊκοί, Σπουδαστές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Τον Αγιασμό, τέλεσε κατ' εντολήν του Σεβ. Μητροπολίτου, ο Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας & Χερρονήσου κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
Μετά το τέλος του Αγιασμού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ αναφέρθηκε στην ανάγκη στελέχωσης των ψαλτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως από τους μαθητές της Σχολής, τονίζοντας ότι αυτό θα δώσει την δυνατότητα σ' αυτούς, να εφαρμόζουν στην πράξη αυτά που μαθαίνουν στην θεωρία.

H Σχολή Βυζαντινής Μουσικής, που είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού (αριθμ. Φ.Ε.Κ. 1275, τ.2, 71996/1879).



Η Σχολή έχει έδρα την Νεάπολη (στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο Μεγάλης Παναγίας) και τμήματα στον Άγιο Νικόλαο (στο Κέντρο Ποιμαντικής Διακονίας Αγίας Τριάδος) και στη Χερσόνησο (στο Εκκλησιαστικό Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας, Λιμένος Χερσονήσου).


Τα μαθήματα αρχίζουν το Σάββατο 1 ΟκτωβρίουΟι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Γραμματέα της Σχολής, Πρεσβ. Εμμανουήλ Πατεράκη και στα τηλέφωνα: 28410 42249 & 6973 612280

Επίσης μπορούν να ενημερώνονται για τα νέα της Σχολής από την ιστοσελίδα της Σχολής στην διεύθυνση: bymusicmpeh.blogspot.com

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα