19 Αυγ 2011

Η Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, εορτάστηκε εφέτος η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην πόλη του Αγίου Νικολάου, όπου πανηγύριζε το κεντρικό κλίτος του ισογείου του νεόδμητου Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου.
Ο Ιερός Επιτάφιος του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Την Κυριακή 14 Αυγούστου, τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών, και πολλών παρεπιδημούντων ενοριτών, στο τέλος του οποίου, εψάλλησαν με πολλή μεγαλοπρέπεια, από την Χορωδία του Ναού, τα Εγκώμια και τα Ευλογητάρια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, ενώπιον του Ιερού Επιταφίου.
Η Χορωδία του Ιερού Ναού ψάλλει τα Εγκώμια
Μετά την Απόλυση του Εσπερινού και στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, προσφέρθηκαν νηστίσιμα εδέσματα σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς.
Την Δευτέρα 15 Αυγούστου, κυριώνυμο ημέρα της Εορτής, τελέστηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξέρχοντος του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού, πρωτ. Γεωργίου Ατσαλάκη, ενώ τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού, πρωτ. Βασίλειος Περουλάκης, ο οποίος έκανε εκτενή θεολογική αναφορά στην Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και την Μετάστασή της στους Ουρανούς.
Αναφερόμενος στα διάφορα πρωσονύμια της "Μάνας της Οικουμένης", στάθηκε σ' αυτό της "Πορταΐτισσας", τονίζοντας ότι "... η πόλη του Αγίου Νικολάου τιμάει σήμερα την Παναγία, την Μητέρα του Υιού του Θεού, την Μάνα της γης και του ουρανού, την Παναγία την Πορταΐτισσα, της οποίας ακριβές αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας της βρίσκεται στον Ιερό Ναό".
Η "Παναγία η Πορταΐτισσα" που βρίσκεται στην 
είσοδο του Ιερού Ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, οι εορτάζουσες της Ενορίας προσέφεραν κεράσματα σε όλους τους πιστούς, στην μεγαλοπρεπή αίθουσα του Ιερού Ναού.  
Για περισσότερες φωτογραφίες πατήσετε εδώ

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα