30 Ιαν 2011

"Η Επετηρίδα της Ι. Μ. Πέτρας & Χερρονήσου"

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου στις 6:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως η παρουσίαση της "Επιστημονικής Επετηρίδος" της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου και του βιβλίου "Από την Ελληνική Σχολή στο εν Νεαπόλει Κρήτης Ελληνικό Γυμνάσιο" του εκπαιδευτικού Γεωργίου Μαμάκη.
Την εκδήλωσαν τίμησαν με την παρουσία τους οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες, Αρκαλοχωρίου Καστελλίου & Βιάννου κ.κ. Ανδρέας και Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Κύριλλος Διαμαντάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νικόλαος Καστρινάκης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Λασιθίου κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και πλήθος κόσμου.





Επίσης στην εόρτια αυτή εκδήλωση τιμήθηκαν οι Πρωτοψάλτες του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, ελλογιμώτατοι κ.κ. Μιχαήλ Μιχαήλ Γωνιωτάκης και Εμμανουήλ Φούσκης, για την προσφορά τους στην Εκκλησία και την Παιδεία.




Στο τέλος της εκδήλωσης, αποδόθηκαν Ύμνοι της Εορτής των Τριών Ιεραρχών από την χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου υπό την διεύθυνση του Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής κ. Αντωνίου Πλαΐτη, διευθυντού της Σχολής.


Ακολούθησε η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκταρίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του οι οποίοι συνετέλεσαν στο να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή και ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκόμενους.


Ακολούθησε μικρή δεξίωση στο ισόγειο του Πνευματικού Κέντρου και οι αναμνηστικές φωτογραφίες.


ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα