23 Δεκ 2010

Από την ζωή της Ενορίας

Η Ενορία μας ιδρύθηκε το 1975 με Προεδρικό Διάταγμα, κατόπιν αποφάσεως του Μητροπολιτικού Συμβουλίου της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και γνωματεύσεως του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, με ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου (Αγίας Αικατερίνης & Αγίου Νεκταρίου).



Στην Ενορία μας υπάγονται επίσης οι Ιεροί Ναοί, του Αγίου Νικολάου (πολιούχου της πόλεως), της Αγίας Ειρήνης, του Αγίου Ανδρέου, των Αγίων Πάντων & ο νεόδμητος Ναός του Αγίου Αντωνίου του οποίου το ισόγειο είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου, στους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους και στον Άγιο Σάββα τον Ηγιασμένο. 


 (Ο Ιερός Ναός των Αγίων Πάντων)

(Ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, πολιούχου της πόλεως του Αγίου Νικολάου)

Τα εγκαίνια του τρίκλιτου αυτού Ναού έγιναν στις 31 Ιουλίου 2010 από τον Μητροπολίτη Πέτρας & Χερρονήσου κ.κ. Νεκτάριο, από όπου και οι παρακάτω φωτογραφίες.


(Ο Πέτρας & Χερρονήσου κ. Νεκτάριος)

 



Εφημέριοι της Ενορίας είναι οι Ιερείς: π. Γεώργιος Ατσαλάκης, π. Κωνσταντίνος Κωστάκης & ο π. Βασίλειος Περουλάκης.

Από το έτος 2001, η Ενορία μας άρχισε την ανέγερση ενός μεγάλου Ναού (του Ναού του Αγίου Αντωνίου), αντάξιου στις απαιτήσεις των καιρών, στην περιοχή Αμμούδι της πόλεως του Αγίου Νικολάου. Σήμερα ο Ναός αυτός βρίσκεται στην αποπεράτωσή του, τελείωσαν οι σοβάδες και τοποθετούνται τα κεραμίδια στον τρούλο. Έπονται οι τοποθετήσεις των μαρμάρων στα δάπεδα και οι πόρτες.

 (Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου, πριν τους σοβάδες)

(Ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου, μετά τους σοβάδες)

Στην Ενορία μας λειτουργεί Φιλόπτωχη Αδελφότητα η οποία παρέχει βοηθήματα σε αδελφούς μας που έχουν ανάγκη και ιδιαίτερα στις μεγάλες εορτές των Χριστουγέννων & του Πάσχα.

Σ' αυτό το σημείο οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον ενορίτη μας κ. Ιωάννη Γεροντή, για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες που μας προσέφερε από το αρχείο του.

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ορθόδοξος Συναξαριστής






ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ (Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΡ. ΚΟΡΑΚΑ 2)

ΧΑΡΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα